Nya Kälvestenmetoden

 

Nya Kälvestenmetoden är en fördjupningsutbildning där du blir behörig att använda Nya Kälvestenintervjun.

Du får kunskap om hur du utreder familjehem. Vi går igenom lagstiftningen för familjehemsvården: juridik för myndigheter och privata aktörer. Vi tar också upp risk- och skyddsfaktorer som du bör uppmärksamma när du utreder familjehem och dessa faktorer kan påverka relationerna. Du tar dessutom del av underliggande teori till Nya Kälvestenintervjun samt får kunskap om hur Nya Kälvestenintervjun genomförs. Du utför en utredning och intervju på hemmaplan innan vi träffas under de tre kursdagararna då de genomförda intervjuerna analyseras.

Plats och datum:
Kursen sker digitalt via Zoom.

Nästa utbildningstillfälle är 27-28 september 2023.


Kostnad:

Nya Kälvestenmetoden Sverige 14 000 kr per deltagare exklusive moms.

Kursansvarig och utbildare:
Sanel Mutapcic – socionom, familjeterapeut.

Kursansvarig och utbildare:
Mikael Hörnebrant – aukt. socionom, familjeterapeut.

Kursansvarig och utbildare:
Ilona Déry Tegnér – leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare.

 

Att Utreda Familjehem

 

Att utreda familjehem är en fristående online-kurs i hantverket att utreda familjehem. Du lyssnar på kursen i lugn och ro när, och var, det fungerar för dig. Din inlogg är giltig i tre månader så du behöver inte stressa.

Här går vi igenom lagstiftningen för familjehemsvården: juridik för myndigheter och privata aktörer. Vi behandlar också risk- och skyddsfaktorer som är viktiga att beakta när du bedömer blivande familjehem.

För dig som läser går utbildning i Nya Kälvestenmetoden ingår denna kurs. Var det längesedan du utbildade dig i Nya Kälvestensintervjun rekommenderar vi kursen Att Utreda Familjehem om du vill uppdatera dina kunskaper i Nya Kälvestenintervjun.

Kostnad:

Att utreda familjehem 8 000 kr per deltagare, exklusive moms.

Kursanmälan:
Klicka här för att komma tilll vår kursanmälan.